Inđija: Posao za 700 žena

Bez autora
Oct 03 2011

Do kraja godine, završetkom dva trenutno najveća gradilišta u Inđiji, pogona „IGB Automative“ i Autlet centra, posao će naći 700 žena. Na posao mogu računati žene nižeg obrazovanja, najviše četvrtog stepena stručne spreme, uz prethodnu obuku i potom proveru radnih sposobnosti. U ovim pogonima već nekoliko godina uspešno radi više od 500 žena. Proširenjem proizvodnih pogona posao dobija njih još oko 200. Zahvaljujući vrednim rukama inđijskih žena „IGB Automative“ ove godine će proizvesti više od tri miliona grejača za sedišta, koji će biti ugrađeni u najpoznatije tipove svetskih marki automobila. Dobrom saradnjom sa lokalnom samoupravom, umesto u sadašnjim iznajmljenim halama, proizvodiće se u sopstvenim pogonima. Završetkom fabričkih hala, građevinske vrednosti od tri miliona evra, do kraja godine uslediće novo zapošljavanje. Podalje od varoši, na njivama gde su do juče uzgajani pšenica i kukuruz, niče autlet centar od milošte nazvan „grad u polju“. Na površini od stotinak hektara, privodi se kraju izgradnja 30.000 kvadratnih metara poslovnog prostora.

Inđija: Posao za 700 ženaDo kraja godine, završetkom dva trenutno najveća gradilišta u Inđiji, pogona „IGB Automative“ i Autlet centra, posao će naći 700 žena.

Na posao mogu računati žene nižeg obrazovanja, najviše četvrtog stepena stručne spreme, uz prethodnu obuku i potom proveru radnih sposobnosti.

- U našim pogonima već nekoliko godina uspešno radi više od 500 žena - izražava zadovoljstvo Nebojša Dragičević, direktor „IGB Automative“.

- Proširenjem proizvodnih pogona posao dobija njih još oko 200.

Zahvaljujući vrednim rukama inđijskih žena „IGB Automative“ ove godine će proizvesti više od tri miliona grejača za sedišta, koji će biti ugrađeni u najpoznatije tipove svetskih marki automobila. Dobrom saradnjom sa lokalnom samoupravom, umesto u sadašnjim iznajmljenim halama, proizvodiće se u sopstvenim pogonima. Završetkom fabričkih hala, građevinske vrednosti od tri miliona evra, do kraja godine uslediće novo zapošljavanje.

Podalje od varoši, na njivama gde su do juče uzgajani pšenica i kukuruz, niče autlet centar od milošte nazvan „grad u polju“. Na površini od stotinak hektara, privodi se kraju izgradnja 30.000 kvadratnih metara poslovnog prostora. Na jednom mestu,ulici dugoj 400 metara, biće „načičkano“ 125 lokala u nizu. Domaćim i stranim kupcima u maloprodaji i veleporodaji biće na raspolaganju renomirana inostrana brendirana roba sa „vremenskim kašnjenjem“. Ali, zato više nego upola jeftinija.

- Kada ceo objekat bude u funkciji, u njemu će posao naći više od hiljadu radnika - napominje Đura Stanić, jedan od direktora u Autlet centru.

- Prednost i brojnost biće na strani žena. Uglavnom je reč o prodavačicama po buticima i uslužnim lokalima.

Kraći spisak

Zapošljavanjem u ove dve kompanije, za trećinu će biti smanjen broj nezaposlenih žena, kojih trenutno na berzi rada ima 2.302, što je polovina od ukupnog broja nezaposlenih u opštini.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik